Rabarbarai tikriausiai daugeliui asocijuojasi su vaikyste, kai jį nusiskynus merkdavome į cukrų ir tai būdavo labai skanus desertas. Daugelis šį augalą yra primiršę ir pro jį parduotuvėse dažniausiai praeina. Tačiau iš šio augalo galima pasigaminti pačius įvairiausius patiekalus ir vienas iš jų yra rabarbarų pyragas. Kad rabarbarai vėl būtų prisiminti ir pradedami naudoti, plačiau apie rabarbarų pyragą papasakosime šiame straipsnyje.
Tinkamas rabarbarų pasirinkimas
Tikriausiai tiek, kurie pagalvoja apie rabarbarus, pirmoji minti, kuri šauna į galva yra rūgštu ir tai dažniausiai atbaido nuo jo pasirinkimo. Tačiau toks rūgšties intensyvumas gali būti ne visuose šio augalo dalyse, svarbu žinoti kelias taisykles, kaip reikėtų išsirinkti ne tokius rūgščius, jei nenorite per daug rūgštaus rabarbarų pyrago. Tad jei norite švelnesnio rūgštumo, parduotuvėje ieškokite kuo labiau raudonesnių stiebų, būtent tokia spalva ir išduoda, kad jie jau pakankamai suaugę ir tą stiprų rūgštumą praradę. O jei norite atvirkščiai – kuo didesnio rūgštumo, stiebus rinkitės kaip įmanoma žalesnius. Taip pat verta paminėti, kad pyragas gali būti kepamas tiek su raudonesniais, tiek su žalesniais rabarbarais, bet kuriuo atveju skonis bus tikrai geras. Nepamirškite ir tai, kad jo rūgštumą ir saldumą galima reguliuoti kitais produktais, kurie įeina į rabarbarų pyragą.
Ko gali prireikti rabarbarų pyragui?
Jeigu norite išsikepti paprasta ir nesudėtingą pyragą, ingredientų tikrai nereikės daug. Pakaks vos kelių, tai yra miltų, kiaušinių, rabarbarų, vanilinio cukraus, kepimo miltelių. Iš šio sąrašo galima iškepti labai gerą pyragą. Jeigu norisi kažko įmantresnio, galima pridėti įvairių priedų, tokių kaip kitokios uogos, riešutai ir panašiai. Taip pat prie tokio pyrago galima padaryti užpilą, kuriuo deserto skonį galima dar labiau pagerinti. Šio pyrago receptų yra pačių įvairiausių ir juos nesunkiai galite rasti internete. Jų gausa tikrai nustebins ir galime garantuoti, kad tikrai atrasite tą vienintelį.
Kodėl rabarbarus verta naudoti?
Jie pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet juose galima atrasti labai daug naudingų medžiagų ir vitaminų. Juose ypač gausu vitamino C, kuris labai svarbus kiekvienam organizmui, taip pat rabarbarai pasižymi tuo, kad juose gausu ir K1 vitamino. Taip pat juose galima atrasti kalio ir magnio. Jis taip pat turi medžiagų, kurios reikalingos širdies prevencijai. Tad toks augalas ne tik yra išskirtinis savo skoniu, bet ir naudingomis medžiagomis.